Summer holiday and family holiday in the Salzburger Sportwelt, Austria
View image View content
Holiday. Mountains. And you. Holiday. Mountains. And you.

Zomserse vakantieoorden in de Salzburger Sportwelt

Een lekker almontbijt, een adembenemend zicht op de bergtoppen, heerlijke berglucht, de kleurenpracht van de almweiden, het verkoelende water van de meren – dat is zomer in de Salzburger Sportwelt. De vakantieoorden Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben en Filzmoos bieden bovendien nog veel andere mogelijkheden. Houd je van een gezonde dosis sport? Dan kan je hier uitdagende tochten op de mountainbike maken. Je kunt er ook kiezen uit een uitgebreide waaier aan ontspannende wandelingen en kindvriendelijke activiteiten

Wandelen in de Salzburger Sportwelt
Vakantie in het hartje van Oostenrijk
Zomervakantie in Oostenrijk
Wandelen in de Salzburger Sportwelt
På vandretur i Salzburger Sportwelt

Je hoort het steeds weer: de weg is het doel. In de Salzburger Sportwelt zijn er met ongeveer 1.000 kilometer gemarkeerde wandelpaden en meer dan 20 themawandelingen in elk geval wegen genoeg! Alleen al de uitermate gevarieerde Salzburger Almenweg is 350 kilometer lang en leidt je door de volledige bergwereld van de regio. Een groot aantal berghutten en schitterende panorama’s nodigen je uit om van de natuur te genieten. Bovendien staan er op bepaalde plaatsen houten verrekijkers die hemelse perspectieven openen en de aandacht op ongewone plekjes vestigen.

 

Wandelbussen in de Salzburger Sportwelt

Maak gebruik van onze wandelbussen voor slechts 1,- euro per rit met een geldige Salzburger Sportwelt Card van de vakantieoorden Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Filzmoos en Eben.

Fietsen en mountainbiken in de Salzburger Sportwelt
Bicicletta e mountain bike nel Salzburger Sportwelt

Levensgenieters en gezinnen fietsen ontspannen over zachte heuvels en vlaktes, sportievelingen meten hun krachten op roadbiketochten met enorme hoogteverschillen en op de 25 speciaal gemarkeerde mountainbikeroutes. In de Salzburger Sportwelt zijn er in totaal meer dan 700 kilometer mountainbikepaden. De regio werd onlangs met het kwaliteitslabel “approved bike area” onderscheiden. Wie liever geen druppeltje zweet laat, kan een e-bike huren in Altenmarkt-Zauchensee, Flachau en Filzmoos.

Jaarlijke hoogtepunten zijn de Amadé fietsmarathon in mei en de Bike Night Flachau in augustus.


Bovendien vinden in de zomer ook heel wat interessante evenementen plaats. De vele traditionele feesten, waarbij oude gebruiken in ere worden gehouden, zijn zowel bij de gasten als bij de lokale bevolking heel populair. Een tip voor foodies: de Salzburger Bauernherbst, waarbij ongeveer 150 boeren uit de regio versgebakken brood, gerookt spek, verse kaas of zelf gestookte jenever aanbieden.

Evenementen in het kader van de Bauernherbst zoals de markt met handwerk of de “Almabtrieb”, waarbij de koeien van de bergweide naar het dal worden gebracht, zijn gratis toegankelijk.

Fietsen en mountainbiken in de Salzburger Sportwelt
Bike Night Flachau
Salzburger Bauernherbst
Onze vakantieoorden in een oogopslag

Flachau overtuigt in de zomer met een fantastisch aanbod voor mensen die graag actief zijn. Wagrain-Kleinarl is in de zomer met Wagraini's Grafenberg een perfecte bestemming voor gezinnen. St. Johann combineert vakantie in de bergen met stedelijke flair. In Radstadt, omgeven door de historische stadsmuur, maak je kennis met een rijk verleden. Altenmarkt-Zauchensee is in de zomer vooral een aanrader voor cultuurliefhebbers en gezinnen. Eben, het kleine maar bijzonder fijne vakantieoord, is ideaal voor mensen die rust zoeken. Filzmoos is vooral bekend voor zijn ligging aan de voet van de Bischofsmütze en zijn pittoreske omgeving.

Salzburger Sportwelt Card

Met de gratis Salzburger Sportwelt Card kunnen groot en klein optimaal gebruikmaken van het uitgebreide vrijetijdsaanbod van sport, plezier en cultuur. Met de kaart profiteer je van talrijke aanbiedingen en gereduceerde toegangsprijzen voor de mooiste attracties. De Salzburger Sportwelt Card is bij alle logies in onze regio verkrijgbaar – vraag ernaar bij het inchecken!

Alle informatie voor een veilige vakantie
HIER vind je alle informatie over de actuele situatie van COV19.
Boek nu je zomervakantie

We zouden het fijn vinden dat je bij ons op vakantie komt. De talrijke activiteiten in de vakantieoorden van de Salzburger Sportwelt staan garant voor een afwisselende en onvergetelijke zomervakantie. Natuurlijk bieden wij ook in de zomer interessante arrangementen voor een voordelig verblijf in Oostenrijk.

Routebeschrijving naar onze vakantieoorden

De vakantieoorden van de Salzburger Sportwelt bereik je gemakkelijk met de auto via de Tauernautobahn A10, met de trein (op de meeste plaatsen is er een station of een taxiservice van het station naar het hotel) en met het vliegtuig via de luchthaven van Salzburg. De vakantieoorden van de Salzburger Sportwelt bieden goedkop vervoer van de luchthaven in Salzburg naar je vakantieverblijf en terug.